" Laat je inspireren om buiten de lijntjes te denken! Dromen, durven en doen! "

COLUMN #1: HET VOLGEN VAN JE HART

Gepubliceerd op 16 februari 2022 om 20:40

Dankjewel dat je mijn nieuwe website bezoekt! Ik vind het superleuk dat je er bent!!

Het is zoals je wellicht weet niet mijn eerste website, en toch voel ik een gezonde spanning met het live gaan van deze site. Ik probeer te bedenken hoe het komt. Zoals ik wel vaker onderzoek waarom ik iets voel of denk... Wat vind ik er nou zo spannend aan? Is het omdat ik iets nieuws ga doen? Is het de manier waarop ik mezelf in de digitale etalage zet? Is het omdat het anders is? Is het omdat mensen er iets van kunnen vinden? Ik weet het niet. En wat het ook is, het maakt ook eigenlijk helemaal niets uit. Ik doe het toch. Deze site en mijn aanbod gaan live. 

Ik denk terug aan ruim 10 jaar geleden. Toen kwam ik ook ineens met mijn gezicht naar voren op het internet, ging ik bloggen en vertelde ik over mijn interesses (kindermode!) en over het moederschap. Ik was toen "één van de eersten" die dit op deze manier deed. Ik moet altijd een beetje lachen, als ik terugdenk aan die verbaasde blikken en vragen. " Wat is nou weer een blog? En waarom zou je jezelf op internet zetten? "

Ja! Waarom ook niet? Dacht ik toen.
Ik doe wat ik leuk vind. Ik vind het heel leuk om anderen te inspireren, met iets waar ik zelf heel blij van wordt.
Wie weet kan ik er zelfs mijn werk van maken. Met dingen doen die ik leuk vind. Wie weet kan ik mijn droombaan zelf creëren.
En ja, dat gebeurde ook...

Nu, ruim 10 jaar later kan ik daar om lachen. Om die verbaasde blikken, en die soms lacherige toon. " Wat is nou weer een blog? Waarom zou je dit doen en allemaal online zetten? "

Nu, anno 2022 kijken we nergens meer van op en zijn we met velen van ons online zichtbaar. En ik hoef bovendien niet meer uit te leggen wat een blog is ;)

Na 10 jaar kan ik dan ook met een trots en tevreden gevoel terugkijken omdat ik weet wat deze blog mij gebracht heeft. Aan creativiteit. Aan ervaring. Aan mij als mens. Als leerschool. Aan persoonlijke ontwikkeling. Aan levensgeluk! Wat het mij gebracht heeft aan bijzondere dingen die ik heb mogen meemaken, de vriendschappen die ik heb opgebouwd, en als een van de hoogtepunten de vele buitenlandse reisjes. Betaald nog wel. Je kunt enorm veel leuks creëren met internet en social media, met alle kansen die het je geeft. Je moet de mogelijkheden wel zien. En het gewoon doen!

Keerzijde van online ondernemen is dat het altijd doorgaat, 24/7 kun je "aan" staan, en dat kan best veel stress geven. Gelukkig ben ik ook daarin veel ervaring rijker en weet ik beter wanneer ik gas terug moet geven. En wanneer ik even wat minder online moet zijn.
Ik help ook anderen graag om hierin meer balans te vinden.

Ik ben ervan overtuigd dat iedereen geld kan verdienen met internet. Ook zonder een bepaalde studie richting. We denken vaak dat we iets niet mogelijk is, omdat we er bijvoorbeeld niet voor gestudeerd hebben. Voor internet gelden die regels niet, is mijn ervaring. Er zijn zoveel handige apps en tools beschikbaar, waarmee je alles kan creëren wat je wilt! Maar nogmaals, je moet het wel zelf doen! Je moet je handen uit de mouwen steken. En mijn tip is om dat te doen met iets waar je heel enthousiast over bent! Heel enthousiast...! 

Mijn 3 grote inspiratie pijlers zijn kindermode, mijn eigen outfits én interieur. Maar ook het ondernemen, het blijven creëren, het helpen van andere mensen, de mindset, dat is wat ik leuk en interessant vind.

De zaadjes voor deze website met columns, mode inspiratie in combinatie met mindset, workshops en online cursussen zijn al lang geleden door mij bedacht. En zijn voor mij persoonlijk een heel duidelijk "gevolg van" , als je begrijpt wat ik bedoel. Zonder mijn blog, social media en ondernemers ervaring, zou ik deze site met dit aanbod natuurlijk niet begonnen zijn. Dit digitale aanbod zat al langere tijd in de pijpleiding, maar ik kon de juiste vorm er nog niet voor vinden. De corona-crisis hielp ook niet echt mee. En het was nou niet perse dat ik door al dat thuisgebeuren naast Kindermodeblog en dePantershop nóg een aparte site wilde opzetten. Maar ik wil mezelf blijven uitdagen en nieuwe dingen leren. En zie hier het resultaat!

Mijn ervaring is dat creëren vaak een proces is. Je plant een zaadje, dan nog wat zaadjes, en na een tijdje komt al dat zaad er ineens als een gezellige plant vol gekleurde bloemen uit. Het idee wordt concreet. Een heerlijk proces! Creëren is voor mij de opeenstapeling van gedachtes, de connectie van verbanden, dat alles bij elkaar een concreet plan wordt. Je bent er dan ineens klaar voor. Tenminste, zo gaat dit bij mij! Ik vind creëren echt het allerleukste wat er is!! Schrijven trouwens ook, het is een van de weinige dingen waarop ik me langere tijd kan concentreren. Zou ik het ooit nog eens tot een boek schoppen? Wie weet. Zou leuk zijn. ;)

Voor de c-crisis gaf ik ook social media workshops, wat ik hartstikke leuk vond om te doen, en nu breekt gelukkig een tijd aan van meer vrijheden en mogelijkheden om dat stuk van mijn werk weer op te pakken. Maar dan net een beetje anders. Spannend, ja best wel. Maar het is zonde als mooie ideeën op de plank blijven liggen. Dus ik ga het gewoon doen!

Ik heb er ontzettend veel zin in, en wie weet mag ik jou binnenkort helpen! Bij één van de workshops bij mij thuis of tijdens een 1 op 1 sessie via de laptop, of in real life met een kop koffie erbij. Omdat ik zelf zoveel verschillende dingen heel erg leuk en interessant vindt, en omdat ik van mijn volgers ook veel verschillende vragen krijg, bied ik een divers aanbod aan. Ik volg gewoon mijn hart. Zo simpel is het! 

Ik hoop dat ik jou ook mag inspireren om je hart te volgen! Wie weet zien of spreken we elkaar snel.

Liefs Frederiek

.


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.